Olivový olej – středomořský recept na dlouhověkost
Každý jižan ho ročně spotřebuje téměř 24 litrů. V dnešní době je používání olivového oleje velmi populární a nesmí chybět v žádné moderní kuchyni . Olivový olej obsahuje mnoho prospěšných nenasycených mastných kyselin Proto je olivový olej součástí tzv. středomořské diety. Ta není určitě dietou v právem smyslu, nemá žádný řád ani sestavený jídelníček. Jedná se spíše o určitý zdravotní a stravovací styl, díky němuž můžeme získat jak úbytky na váze tak i vitalitu, kterou se právě jižané vyznačují. Naše oleje tam jistě patří.
Víme jak chutná dobrý olivový olej
Dovážíme jen prvotřídní španělské olivové oleje. Oleje typy Extra Virgin jsou pečlivě vybírány a podléhají přísným normám určující, do jaké kategorie může být olej po zpracování zařazen. Chuť však není jen otázkou kvality, je dána rozmanitými odrůdami, které Španělsko v produkci oliv nabízí a těch je opravdu spousta. Jsou to oleje, které můžou mít výraznou ovocnou příchuť, po citrusovém či bobulovém ovoci, mandlích nebo dokonce i tomatech. Je tedy na každém, jakou si oblíbí značku oleje. Naše společnosti dováží dva základní oleje Blanqueta, který představuje odrůdu stejného jména a pochází z menší oblasti kolem Alicante a dále olej Ybarra, který představuje produkci odrůdy Hojiblanca pocházející z Andalusie, regionu kolem měst Cordóba a Sevilla. Oba oleje jsou jednodruhové, což znamená, že nejsou vyráběny ze směsí olejů, jak je tomu zatím běžně u olejů na českém trhu.
Věříme, že si vyberete, dobrou chuť!